Články

Týden se sportem

pondělí 16. 10. - čtvrtek 19. 10. 2017

V pondělí 16. 10. 2017 udělali naši basketbalisté důležitý první krok a postupem do finálové skupiny splnili důležitou povinnost.

Pouze tradiční vítěz okresní olympiády Gymnázium Mozartova nás o 4 body porazil. Týmový výkon se jistě podaří vyladit dalším tréninkem. Všem nominovaným hráčům děkujeme a přejeme hodně štěstí.  

Dne 18. 10. bojovně naladěné a silné družstvo, které se podařilo letos posílit Honzou Dostálem z 1 I., přivezlo z další olympijské soutěže ve stolním tenise 2. místo. Splnilo tak naše očekávání a ve finále svedlo obrovský boj s největším favoritem Gymnáziem Dašická. Všichni hráči zaslouží dík za bojovnost a body do celkového hodnocení olympiády. 

Bohužel nepříjemným překvapením pro naše ambice v přespolním běhu bylo oznámení pořadatele, že startují pouze ročníky 2000 a mladší, takže naše elitní čtveřice v čele s Ríšou Hynkem a Josefem Juricou byla nahrazena mladšími z prvních a druhých ročníků.
Dne 19. 10. 2017 se na 360 běžců z 60 základních i středních škol utkalo o nominaci na Mistrovství světa v Paříži. Nejlepším naším vytrvalcem byl Jakub Kolář z 1. C, který obsadil 22. místo.

Mgr. Michal Kutálek  

22. 10. 2017   Mgr. Kateřina Jiroutová

Další články, které by vás mohly také zajímat

Známe i jiné sporty než fotbal?

Ve středu 18.října se v Historické klubovně Evropského spolkového domu uskutečnil již tradiční kvíz, tentokrát na téma „Historie a současnost sportů LOH.“

Kvíz připravilo vedení JUKONu pod vedením Jana Bartoše. Prezentace, která samotnému kvízu předcházela, ukázala historii olympijských sportů i osobnosti, jež se do ní nejvíce zapsaly. Pokud soutěžící pozorně sledovali, nalezli v ní odpovědi na většinu otázek. Zde jsou příklady ...

Historický úspěch našich vytrvalců

Získali jsme 1. místo v krajském finále v Hlinsku.

V úterý 10. 10. 2017 ve sportovním areálu Rataje v Hlinsku ovládli naši přespolní běžci krajské finále v přespolním běhu na 5 kilometrů. Hned pět z nich doběhlo do šestého místa. Za suverénním vítězem Ríšou Hynkem jsme obsadili třetí až šesté místo. Na náročné pětikilometrové trati za silného deště a velké zimy to je v konkurenci všech vítězů okresních kol ...

Nový obsah maturity?

Nejlepší středoškoláci z elektrotechnických oborů měli příležitost strávit tři dny na tzv. „Energetické maturitě“ se zaměřením na distribuci elektrické energie.

Stáž se minulý týden uskutečnila v centru ČEZ “Hučák” v Hradci Králové a skládala se z přednášek a besed, zaměřených na distribuci elektrické energie. Nechyběly ani exkurze na dispečink Skupiny ČEZ, rozvodnu elektrické energie nebo specializované oddělení ...