Články

Historický úspěch našich vytrvalců

úterý 10. 10. 2017

Získali jsme 1. místo v krajském finále v Hlinsku.

     V úterý 10. 10. 2017 ve sportovním areálu Rataje v Hlinsku ovládli naši přespolní běžci krajské finále v přespolním běhu na 5 kilometrů. Hned pět z nich doběhlo do šestého místa. Za suverénním vítězem Ríšou Hynkem jsme obsadili třetí až šesté místo.

      Na náročné pětikilometrové trati za silného deště a velké zimy to je v konkurenci všech vítězů okresních kol Pardubického kraje neuvěřitelný výsledek. Tímto se družstvo pasovalo na jednoho z favoritů MČR v Hradci Králové.

     Na příští týden proto přejeme všem hodně zdraví a vyladění formy na tento vrchol vytrvaleckých závodů. Všichni vytrvalci naší školy zaslouží uznání a ocenění za historický postup na republiku. 

Mgr. Michal Kutálek

10. 10. 2017   Mgr. Kateřina Jiroutová

Další články, které by vás mohly také zajímat

Týden se sportem

V pondělí 16. 10. 2017 udělali naši basketbalisté důležitý první krok a postupem do finálové skupiny splnili důležitou povinnost.

Pouze tradiční vítěz okresní olympiády Gymnázium Mozartova nás o 4 body porazil. Týmový výkon se jistě podaří vyladit dalším tréninkem. Všem nominovaným hráčům děkujeme a přejeme hodně štěstí. Dne 18. 10. bojovně naladěné a silné družstvo, které se podařilo letos posílit Honzou Dostálem z ...

Nový obsah maturity?

Nejlepší středoškoláci z elektrotechnických oborů měli příležitost strávit tři dny na tzv. „Energetické maturitě“ se zaměřením na distribuci elektrické energie.

Stáž se minulý týden uskutečnila v centru ČEZ “Hučák” v Hradci Králové a skládala se z přednášek a besed, zaměřených na distribuci elektrické energie. Nechyběly ani exkurze na dispečink Skupiny ČEZ, rozvodnu elektrické energie nebo specializované oddělení ...

Řehoř Samsa se loučí

Ve čtvrtek 5. a v pátek 6. října zahájil Dramatický soubor SPŠE podzimní městské slavnosti 4 představeními dramatizace povídky Franze Kafky „Proměna“.

Publikum tvořili žáci 2. ročníků střední školy, ale mezi diváky nechyběla třeba Kateřina Bartošová, která si roli Markétky zahrála před 8 lety. Na fotografiích pořízených Ing. Petrem Bubákem je vidět, že se aktéři i diváci dobře baví. S příběhem Řehoře proměněného ...