Články

Beseda s pracovníkem CERMATu o společné části maturitní zkoušky.

středa 1. 2. 2017

Ve středu 1.února se v historické klubovně ESD konala beseda s pracovníkem Cermatu na téma společné části maturitní zkoušky.

Mgr.Petr Mlejnek, který pracuje v oddělení jazyků, přijel už popáté, aby zájemce z řad učitelů i žáků informoval o aktuálních změnách v podobě státní maturity.
Dozvěděli jsme se o změně časové dotace poslechu v didaktickém testu cizích jazyků i o možnostech, jaké nám skýtá úspěšně složená "matematika plus" při přijetí na většinu vysokých škol.
Rozproudila se živá diskuse, na níž se podíleli žáci 4.ročníků a Mgr. Papíková, jediná vyučující, která se besedy zúčastnila (ostatní pomáhali při organizaci a opravě přijímacích zkoušek nanečisto).
Myslím, že nikdo z nás nelitoval času, stráveného na besedě - těšíme se na shledanou zase za rok.

Za pořadatele Mgr. Marie Albrechtová  

2. 2. 2017   Mgr. Kateřina Jiroutová

Další články, které by vás mohly také zajímat

Výsledky přijímacích zkoušek nanečisto

1. 2. 2017 proběhly přijímací zkoušky nanečisto. Více než 200 žáků základních škol si přišlo vyzkoušet své znalosti z českého jazyka a matematiky.

Nyní si mohou porovnat své výsledky s ostatními: Vysledky prijimacich zkousek nanecisto 2017.xlsx Nejpozději 1. 3. 2017 je třeba podat přihlášky k přijímacím zkouškám "naostro". Prihlaska_na_SPSE_Pardubice.xlsx Prihlaska_nastavbove_studium_SPSE-provozni_elektrotechnika.xlsx

UM-GRAF: Nová grafická soutěž na SPŠE

Studentská rada SPŠE vyhlašuje novou soutěž pro studenty SPŠE.

Rád kreslíš, maluješ nebo vytváříš digitální grafiku? Chtěl/a by si, aby tvé dílo bylo vystaveno na chodbě naší školy? Přihlas svojí práci do měsíční soutěže UM-GRAF. Máš nějaké dotazy? Napiš nám: UM-GRAF@spse.cz Pravidla: Každý měsíc bude vybráno jedno dílo z řad studentů SPŠE. Vítězná díla budou vystavena na nástěnkách v přízemí (před B101 ...

Maturitní ples oborů M 2017

Oprášit společenský oděv, naleštit boty, hodit se do gala a vyrazit do víru připraveného tanečního sálu je jedním z těch nejpříjemnějších okamžiků každého maturanta.

Je to znamení toho, že se studenti a studentky nenechali překvapit a překonali leckteré nástrahy, které je nakonec dovedly až před dvě poslední překážky – úspěšně dokončit čtvrtý ročník a složit maturitní zkoušku. Letošní ples SPŠE Pardubice, který ...