Články

Cyklistický kurz Benecko 2023

úterý 20. 6. - pátek 23. 6. 2023

Letošní červen pro moji třídu 3. ME skýtal jisté otazníky. Nikdo nevěřil tomu, že kopce, o kterých básnil pan učitel Kubelka a někdy i pan učitel Hrnčíř, můžou být takovou zátěží pro mladé studenty, jako jsme my.

        Cyklistický kurz oficiálně začal v úterý 20. 6. na nádraží, kde jsme se všemi věcmi nastoupili do vlaku a jeli směr Stará Paka. Po příjezdu byl někdo unaven z tepla, to nejhorší se ale stále tyčilo před námi. Vystoupat na Benecko na kole bylo obtížné, přesto se všichni nahoru vydrápali s třicetiminutovým zpožděním na našeho vášnivého cyklistu a tahouna pelotonu.

        Možná byste někdo očekával, že večer jsme nechtěli spát a povídali si dlouho do noci, jak to na školních akcích již bývá zvykem, po náročném výšlapu ale všichni chtěli zalehnout a odpočinout si, a proto panoval na chatě noční klid velmi brzy.

            Ve středu nás čekal nejdelší, ale také nejkrásnější výlet po Krkonoších. Ti nejlepší se podívali na Pláně a ti největší držáci se doslova vyšplhali na Zlaté návrší k pomníku Hanče a Vrbaty. Zde jsme nalezli hromadu sněhu a bylo zde 8 °C, což je na letní slunečný den opravdu málo. Tato trasa pro představu měla 64 km a 1800 m převýšení. Čtvrtek byl odpočinkový den před velkým pátečním zápřahem.

            V pátek do 9:00 probíhalo balení a uklízení. Cesta domů vedla z kopce. To bylo důležité, protože jsme měli alespoň úsměv na tváři. První zastávka byla až ve Dvoře Králové na doplnění zásob a rychlé vydechnutí. Podle původního plánu zde mělo být možno nastoupit do vlaku a docestovat do Pardubic, tento vlak jsme ovšem nestihli, tudíž i ti, kteří měli sil jen málo, museli pokračovat do Jaroměře. Domů to byla odtud už jen dřina po rovince. U Hradce Králové se začal zvedat vítr, naštěstí jsme tomu ujeli a do Pardubic dorazili nepromoklí.

         Cesta domů byla dlouhá 120 km a jeli jsme ji téměř celý den. Závěrem bych rád řekl, že kdo nezažil cyklistický výlet s učitelskou dvojicí Kubelka a Hrnčíř, neví, co to znamená jet do kopce.

Matěj Šisler 3.ME

23. 6. 2023   Mgr. Kateřina Jiroutová

Další články, které by vás mohly také zajímat

Vodácký výlet třídy 1. G

Ve dnech 22. až 26. 6. 2023 absolvovali žáci třídy 1.G „stmelovací“ vodácký výlet na Vltavě.

Ubytování bylo v kempech v Rožmberku nad Vltavou, v Českém Krumlově a U Kelta. Na začátku kurzu byli všichni žáci poučeni o chování na tekoucí vodě na samovytékacích nafukovacích člunech pro 2 osoby. Celkem jsme za 4 dny spluli téměř 70 km a zdolali více než 10 jezů. Žáci i žákyně 1.G udělali ve svých vodáckých dovednostech velký ...

Ekonomická olympiáda

Celostátní finále Ekonomické olympiády v Praze

Do celostátního kola Ekonomické olympiády postoupilo 50 nejlepších žáků SŠ z celé České republiky, mezi nimi i žák třídy 2. F Mikuláš Krtička. Finále se konalo v reprezentativních prostorách ČNB, součástí byly i panelové diskuze s odborníky z bank, pojišťoven a dalších institucí. Samotné testování bylo na velmi vysoké úrovni, po písemném testu následovaly ještě ústní pohovory ...

Sportovní kurz na Seči

V termínu od 19. do 23. 6. proběhl sportovní kurz pro žáky třetích ročníků na Seči.

Kurz začal v pondělí jízdou na kole z Pardubic do autokempu Seč Pláž. Odpoledne se žáci prošli k přehradě a  zříceninám hradů Vildštejn a Oheb. Během týdne jezdili na kolech kolem přehrady, navštívili hrad Lichnice a pilovali jízdu na kánoích na klidné vodě. V podveřerních hodinách hráli beach volejbal a nohejbal. Ve středu se uspořádaly závody ...