Články

Účast žáků týmu Robokoťátka na finále Robosoutěže 2022 na FEL univerzity ČVUT

pátek 16. 12. 2022

V pátek 16. 12. 2022 tým žáků ze 4. I – Robokoťátka vyrazil do Prahy na finále Robosoutěže 2022, kde se umístil na krásném 20. místě z 36 finálových týmů. Celkově se v soutěži utkalo proti sobě na 130 týmů z celé ČR.

Žáci a jejich robot se utkali v 1. finálovém kole s dalšími 35 soutěžními týmy. První kolo se skládalo ze 3 pokusů, kde bylo třeba získat co nejvíce bodů (vhozených košů) a jejich celkový součet rozhodl o postupu do dalšího kola. Bohužel týmu o kousíček (o dva vhozené basketbalové koše) utekl postup do dalších kol. V dalších kolech byl použit systém pavouka na 2 výhry.

Výsledky finálové soutěže naleznete zde: https://robosoutez.fel.cvut.cz/finale-14-rocniku-robosouteze-2022

Veškeré informace o soutěži a výsledcích ze všech kol najdete zde: https://robosoutez.fel.cvut.cz/

 

Zadání soutěžní úlohy:

Cíl projektu "Basketbal"

Postavit a naprogramovat robota tak, aby samostatně bez jakékoli další pomoci sebral co nejvíc basketbalových míčků ze soutěžní plochy (hřiště) a umístil je nebo naházel do basketbalového koše. Pro snazší orientaci jsou na hřišti vyznačeny naváděcí černé čáry. O vítězství rozhoduje počet získaných bodů. Body robot získává za umístění nebo hození basketbalového míčku do koše. Soutěž bude organizována jako vzájemný zápas dvou robotů na symetricky rozděleném hracím plánu.

Tým Robokoťátka, ve kterém soutěžili zástupci třídy 4.I - David Haisman, Radim Leština a Lukáš Nastoupil, předvedl skvělé výkony v konstrukci robota a jeho programování. Děkujeme žákům za jejich reprezentaci a přejeme mnoho úspěchů v dalších projektech a soutěžích.

 

18. 12. 2022   Mgr. Veronika Věcková

Další články, které by vás mohly také zajímat

Projekt proti násilí - sebeobrana

Projekt proti násilí - osvojování si základů sebeobrany

V rámci projektu proti násilí probíhala na naší škole během hodin tělocviku ve 2. pololetí výuka sebeobrany pro 2. a 3. ročníky. Žáci si osvojili základy jednotlivých technik od zkušených instruktorů bojových umění z Pardubic. Žáci se učili, jak se mají zachovat v různých nepříznivých situacích, krýt si obličej před různými údery, obranu před škrcením, pády, souboje ...

Vánoční čtení v knihovně

Veselé vánoční hody, Štědrej večer nastal, Tichá noc zazněly ve čtvrtek 15. prosince 2022 v naší školní knihovně, kde jsme se sešli na akci „Vánoční čtení“.

Přišli zájemci ze třídy 2. ME a 2. E, milým hostem byla paní učitelka Vladimíra Hanáková a pan učitel Petr Bubák. Stoly byly slavnostně nazdobené, na nich vonělo vánoční cukroví s čajem, nechyběla předvánoční nálada, a tak se mohlo začít. Nejdříve jsme se dozvěděli, ...

Okresní kolo ve volejbalu 2022

Okresní kolo ve volejbalu v Holicích - 2. místo

Ve čtvrtek 15. 12. 2022 se uskutečnilo okresní kolo ve volejbalu. Turnaj se konal v nedalekých Holicích ve sportovní hale na dvou hřištích zároveň. Naše družstvo se zde setkalo s dalšími šesti celky. Skončili jsme na druhém místě ze sedmi účastníků turnaje. Do krajského kola postupovalo pouze jedno družstvo. Na prvním místě skončila zaslouženě SPŠCH Pardubice. Největším problémem našeho ...