Články

Projektová výuka pro 9. ročníky na ZŠ Dašice

úterý 27. 9. 2022

V úterý 27. 9. 2022 jsme vyrazili vybaveni elektronickými stavebnicemi Voltík III. do nedaleké ZŠ Dašice, ve které jsme realizovali připravený program pro 9. ročníky.

Na úvod jsme představili školu a nabídli žákům možnost dalšího studia. Následovalo seznámení s elektrickými obvody, logickými funkcemi a základním ovládáním elektronické stavebnice Voltík III. Přes rozsvícení LED diod, jejich blikání a různé logické operace jsme se dopracovali k použití potenciometrů a piezobzučáku. Žáci i žákyně byli velmi šikovní a zvládli i složitější zapojení. Celý program se nesl v příjemné atmosféře.

Doufáme, že se žákům program líbil, a věříme, že alespoň některé uvidíme na dni otevřených dveří nebo v 1. ročníku následujícího školního roku.

 

Ing. Luděk Cerman, Mgr. Veronika Věcková

3. 10. 2022   Mgr. Veronika Věcková

Další články, které by vás mohly také zajímat

Foxconn Funovation Hac22

Z pátku na sobotu na přelomu září a října se na SŠ Delta ve spolupráci s Foxconnem a Magistrátem města Pardubice konal hackaton. Za naši školu se akce zúčastnily dva týmy Servis tým ze 4.D a NullPointerException ze 4.E.

Ale od začátku… Hackaton odkazuje na slova hack a maraton, to napovídá o povaze takové akce. Na ní se týmy programátorů v řádu dnů až týdne intenzivně věnují návrhu a vytvoření aplikace nebo systému. V tomto ...

Erasmus+ CIT 12 - Portugalsko - Barcelos 2022

Podzimní stáž v rámci programu Erasmus+ 2022 proběhla v portugalském Barcelos ve spolupráci s hostitelskou organizací Mobility Friends.

Organizace Mobility Friends zajistila našim 14 žákům ubytování v moderním kampusu vybaveném několika sportovišti a bazénem, zprostředkovala práci v místních firmách a dopravu do zaměstnání. Mobility Friends je největší evropskou organizací svého druhu v Portugalsku, od svého vzniku v roce 2012 se tato ...

Okresní kolo Středoškolského atletického poháru 2022

Nejlepší skokani jsou ze SPŠE.

Družstvo chlapců naší školy se zúčastnilo okresního kola Středoškolského atletického poháru, které se konalo na Městském atletickém stadionu v Pardubicích. Dařilo se zejména výškařům, kteří obsadili první dvě místa. Rostislav Groulík vyhrál soutěž výkonem 178 cm, čímž vylepšil svůj osobní rekord, Eliáš Višňovský překonal laťku ve výšce 170 cm a také si vylepšil své maximum. Soutěž ...