Články

Velikonoční volejbalový turnaj

středa 6. 4. 2022

Ve středu 6. 4. 2022 proběhl Velikonoční volejbalový turnaj, kterého se zúčastnilo 8 týmů.

Ve středu 6. 4. 2022 proběhl Velikonoční volejbalový turnaj, který se uskutečnil ve velkém sále v TJ Sokol Pardubice. Zde je krásné volejbalové hřiště s dostatečně vysokým stropem a velkým prostorem okolo, který dodává turnaji perfektní podmínky pro hru.

Na turnaj se přihlásilo 24 týmů. V únoru a březnu bylo odehráno několik kvalifikačních utkání, z nichž se osm nejlepších celků dostalo na Velikonoční turnaj. Na turnaji zřetelně chyběla osobnost bývalého učitele tělesné výchovy a výborného organizátora minulých volejbalových turnajů Mgr. Michala Kutálka.

Turnaj začal skupinovými zápasy, ve kterých se hrál jeden set na patnáct bodů. Z osmi týmů, rozdělených na dvě skupiny, postoupily z každé z nich dva nejlepší celky. Ty se utkaly v semifinále a potom ve finálových zápasech o umístění. V semifinále a v následujících zápasech se hrály dva sety na dvacet pět bodů.

Do semifinále se z prvního místa kvalifikovali učitelé a 2. ME. Na druhých místech skončily třídy 4. G a 4. B. V semifinále narazili učitelé na dobře sehraný tým 4. G, s nímž prohráli. Na vítězství 4. G měla velký podíl nahrávačka Kateřina Novotná. Tým 2. ME výrazně táhli žáci Michal Rak a Jáchym Venhart, když porazili 4. B. Učitelé zvítězili v zápase o 3. místo se 4. B. Ve vyrovnaném finále zvítězila 2. ME. Všem gratulujeme.

Umístění:

  1. místo – 2. ME
  2. místo – 4. G
  3. místo – Učitelé SPŠE
  4. místo – 4. B
  5. - 8. místo – 3. B, Kroužek, 3. A, 2. D

Za sekci tělesné výchovy děkujeme všem, kteří se turnaje zúčastnili a pomohli s organizací. Těšíme se na další turnaj.

Sekce tělesné výchovy

19. 4. 2022   Mgr. Radim Švec

Další články, které by vás mohly také zajímat

Úspěch v národním kole AMAVET

Jan Hendrych se svým projektem „Systém pro sběr a vizualizaci dat pomocí grafů Koishi“ obsadil vynikající celkové 7. místo a 2. místo mezi IT projekty, zároveň byl oceněn zvláštní cenou děkana Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze.

Žáci naší školy Jan Hendrych a Ondřej Pithart skvěle reprezentovali SPŠE a VOŠ Pardubice v národním kole soutěže Expo Science AMAVET. Po úspěšném proplutí školním, okresním a krajským ...

Konečně zase Havran!

Po roční pauze a po loňském virtuálním kole „Havrana“ jsme uspořádali opět plnohodnotnou soutěž.

Tento ročník se však od předcházejících přece jen lišil – probíhal totiž ve dvou kolech. To první bylo po vzoru loňského „lockdownového“ virtuální – soutěžící natočili video se svým vystoupením a nahráli ho na úložiště na webových stránkách naší školy. Při této příležitosti bych ráda poděkovala ...

Okresní kolo Olympiády v anglickém jazyce

V úterý 29. 3. 2022 se uskutečnilo okresní kolo Olympiády v anglickém jazyce.

Naši školu reprezentovali Ivo Tafra (3. E) a Václav Horáček (3.I), Ivo Tafra se umístil na třetím místě a postupuje do krajského kola. Gratulujeme a přejeme hodně zdaru v dalším kole.