Články

Auto pro Kristýnku - SPŠE a VOŠ podporuje sbírku

čtvrtek 2. 12. - sobota 25. 12. 2021

K získání auta schopného převážet nemocnou Kristýnku můžeš přispět i ty

Informace o sbírce

Jsme pětičlenná rodina z vesnice od Chrudimi, náš syn Martin je žákem 4. ročníku na SPŠE Pardubice. V roce 2007 se nám narodila krásná zdravá holčička Kristýnka. V půl roce ale přišla nečekaná zpráva – byl jí diagnostikován Westův syndrom. Doktor nám řekl, že bude jenom ležící – nebude sedět, chodit, držet hlavu.

Jsme v situaci, kdy jako rodina pro převoz Kristýnky potřebujeme nové auto. Nyní převozy k lékařům, na rehabilitace a jiné řešíme za pomoci sanitek. Kristýnka musí být převážena v pololeže a potřebuje mít s sebou spoustu zdravotních pomůcek. V průběhu jízdy ji musím odsávat z tracheostomie, aby mohla dýchat. V této době se velmi obáváme rizik nákazy – i běžné respirační viry jsou pro ni nebezpečné a mohou ji zkomplikovat zdravotní stav.

Máme otevřenou veřejnou sbírku na platformě Znesnáze, kde si můžete přečíst více našeho příběhu. Sbírku máme spuštěnou pouze na 2 měsíce (do 25. 12. 2021).

Sbírku naleznete na adrese https://www.znesnaze21.cz/sbirka/auto-pro-kristynku

Jak můžete pomoci:

  1. Jakoukoli drobnou částkou na naši veřejnou sbírku.
  2. Být partnerem naší sbírky.
  3. Velmi nám pomůže sdílení sbírky na Vašem FB nebo jiných sociálních sítích nebo například mezi zaměstnance, kolegy, známé apod.
  4. Zorganizováním charitativní/dobročinné akce.
  5. Jiným nápadem nebo doporučením.

 

Soubory ke stažení:
Sbirka_Auto_Pro_Kristynku.pdf

2. 12. 2021   RNDr. Jana Reslová

Další články, které by vás mohly také zajímat

PRACOVNÍ SETKÁNÍ PROJEKTOVÝCH TÝMŮ VALT ONLINE

VISUAL AIDS TO MAKE LEARNING/TEACHING EASIER

PRACOVNÍ SETKÁNÍ PROJEKTOVÝCH TÝMŮ VALT ONLINE Studentské týmy projektu „Visuálními pomůckami ke snadnějšímu učení a vyučování“ se již po čtvrté setkaly, aby si vzájemně promítly a posoudily videa vytvořená od posledního setkání v květnu. I když se všichni účastníci těšili na reálné setkání, museli se opět spokojit pouze s virtuální formou. Na Slovensku, v přátelské ...

Tradice ožila i v době covidu

„Už aby všechno bylo jako dřív,“ toto upřímné přání motivovalo do poslední chvíle všechny, kteří se na SPŠE v Pardubicích rozhodli už počtrnácté uspořádat Přednáškový den.

A pozvání odborníků ze všech možných oborů našlo ohlas. Proto se akce mohla konat – v respirátorech, za dodržování hygienických předpisů, ale konala se. Někdo přednášel on-line, většina přišla.A kdo? Přece lidé, kteří opět ve školní ...

PC_ák, S-ROBOT a Elektronika i jinak - 70 let vývoje elektrotechniky

Při dodržení přísných hygienických pravidel proběhly tradiční soutěže pro žáky ZŠ. V omezeném počtu, ale přece.

Po zrušení loňského ročníku kvůli Covidové pandemii jsme se letos rozhodli, pokud to podmínky dovolí, soutěže uspořádat. Díky pravidelnému testování žáků na všech školách nebylo nutné vyžadovat mimořádné testování před touto akcí. Soutěžící jsme navíc rozmístili do učeben tak, aby měli dostatečné rozestupy ...