Články

1. místo v přespolním běhu

čtvrtek 14. 9. 2017

Ve čtvrtek 14. 9. se na Dostihovém závodišti Pardubice sešli nejlepší přespolní běžci základních a středních škol našeho okresu.

Stovky závodníků zaplnily od 9.00 celý areál. Naši vytrvalci přijeli obhájit loňské vítězství a postoupit do krajského finále.  Obhajoba je vždy těžší, soupeři byli opět vynikající, ale na naše běžce nevyzráli.

Závod vedl po celém obvodu závodiště na těžké mokré trávě.  Od prvních metrů všem utekl 
Richard Hynek, který nakonec také zvítězil, na 3. místě skončil Josef Jurica, Lukáš Jukl na 6. a na 12. místě doběhl Marek Mrskoš, nováček soutěže.

Tímto vítězstvím se naši studenti kvalifikovali do krajského finále v Hlinsku, které se koná 10. října. Všem vytrvalcům patří dík. 

Mgr. Michal Kutálek

 

16. 9. 2017   Mgr. Kateřina Jiroutová

Další články, které by vás mohly také zajímat

Adaptační kurzy 1. ročníků

Nástup na střední školu je jednou z prvních velkých životních údálostí, kterou musí mladí lidé na své životní cestě absolvovat.

Nová škola, noví učitelé, nové učivo, nové prostředí a především noví spolužáci. Není vždy snadné rychle se zadaptovat ze zaběhlých zvyklostí do tohoto kolotoče novinek a neznámého. Velkou oporou jsou pak právě noví spolužáci, studenti, kteří se po dobu příštích několika let pravidelně ...

TECHNOhrátky - video

Technohrátky si již pátým rokem kladou za cíl představit zajímavým a srozumitelným způsobem kouzlo technických oborů žákům základních škol z Pardubického kraje.

Po delší době se vrátily TECHNOhrátky na naší školu. Na podzim jsme se stali jako první hostitelskou školou v letošním školním roce 2017/2018. Zamyslet se nad svou budoucností sem přijelo 127 žáků z devíti krajských základních škol – ZŠ Komenského z Holic, ZŠ ...

Proběhly u nás Technohrátky!

Sotva se rozjel nový školní rok a do školy se po prázdninách vrátil čilý ruch, měla před sebou naše škola další výzvu, uspořádat a zároveň tak odstartovat letošní ročník Technohrátek.

Technohrátky si již pátým rokem kladou za cíl představit zajímavým a srozumitelným způsobem kouzlo technických oborů žákům základních škol z Pardubického kraje. Letos na SPŠE a VOŠ Pardubice zavítalo 127 žáků z devíti základních škol. ...