Články

Navštívili jsme veletrh Reklama Polygraf 2017

středa 26. 4. 2017

Vypravili jsme se studenty do Prahy na veletrh Reklama Polygraf 2017, kde měli možnost prohlédnout si nejnovější trendy a možnosti v reklamě a tisku, pohovořit s profesionály a inspirovat se v mnoha ohledech.

Studijní obor Informační technologie - Grafika a webdesign je na naší škole relativně mladý, teprve letos z něj úspěšně odmaturují první studenti. Obor jako takový je velmi zajímavý a absolventi z něj mají široké uplatnění na poli reklamy, marketingu, brandmakingu, vizualizace, polygrafie a mnoha dalších.

Proto jsme se letos vypravili se studenty z oboru do Prahy na veletrh Reklama Polygraf, kde měli možnost prohlédnout si nejnovější trendy a možnosti v reklamě a tisku, pohovořit s profesionály a inspirovat se v mnoha ohledech.

Jaké zážitky si studenti odváželi, si můžete přečíst v krátkých komentářích.

Co mě osobně na Polygrafu nejvíce nadchlo, bylo setkání se skutečnými odborníky. Ochotně nám zodpovídali každý dotaz. Mezi mé favority spadalo stanoviště časopisu Font, o kterém jsem dříve neměla ani ponětí. Dále pak stanoviště společnosti Canon, které svou ohromností a barevností zaujalo snad každého. Rozměrné plakáty ležely všude po zemi, dále také krásné fotografie, ukázky prací žáků vysokých škol, originální práce obalové grafiky. Zkrátka se tato akce velmi zdařila a příští rok ji doporučuji navštívit všem. 

JV


Exkurze byla podle mě velice zajímavá a pro studenty grafiky velice užitečná. Dozvěděli jsme se něco nového o tiskařských technologiích a reklamě, získali inspiraci pro naše budoucí grafické práce a někteří z nás možná našli cestu, kterou se chtějí po dokončení studia dát.

MK


Na výstavu jsem jel se záměrem, že se více dozvím o průběhu tisku, přesněji obalové grafiky, jakým způsobem vše probíhá a jak stroje konkrétně pracují. Dozvěděl jsem se hodně o tisknutí na různé povrchy a jaké metody se používají. Vystavovatelé byli velice ochotní a vše nám podrobně vysvětlili - například jaké barvy se konkrétně používají. Obdrželi jsme také grafické materiály s různými tipy, které nám hodně pomohou ve studiu grafiky. Výstava mne tedy velice zaujala a splnila všechna má očekávání.

DH

27. 4. 2017   Mgr. František Věcek

Další články, které by vás mohly také zajímat

Turnaj v hokejbalu

Sportovní olympiáda se přehoupla do své poslední čtvrtiny turnajem v hokejbalu.

Naše reprezentace se letos sešla na první zápasy ve skupinách 21.4. poprvé bez tréninku na Alfě. Díky počasí a vytíženosti žáků jsme trénovali v malém počtu. Jednoznačný postup s výsledky 8:0 a 8:1 do finále nás ale příjemně naladil. Ve finále turnaje, kterého se celkem zúčastnily 4 vítězové skupin, se ve čtvrtek 27.4. hrál špičkový hokejbal. ...

Přijímací zkoušky – ohlédnutí

Ve dnech 12. a 19. 4. 2017 proběhly na naší škole oba termíny 1. kola přijímacích zkoušek.

Testů z matematiky a českého jazyka se zúčastnilo dohromady 526 uchazečů o maturitní obory. Výsledky zatím neznáme, Cermat je pro školy uvolní až 28. 4. 2017. Všichni uchazeči prožili atmosféru zkoušek v lavicích střední školy a usilovali o co nejlepší výsledky. Velmi si vážíme zájmu všech uchazečů o studium na SPŠE a VOŠ Pardubice.  ...

LEŽÁKY - MEMORIÁL J. ŠTULÍKA

Den před přijímacími zkouškami závodili naši studenti v Ležákách na Memoriálu J. Štulíka v  přespolním běhu na 2,7 km.

Naše pětičlenné družstvo vytrvalců svojí účastí uctilo památku obětí nacistické represe v období heydrichiády. Josef Jurica přijel obhájit své loňské vítězství, tentokráte mimo soutěž, a tak si potvrdit svoji formu před dalšími vrcholnými závody. Vyhrál s obrovským náskokem před 80 dalšími běžci. ...