Články

Školení pro naše žáky od společnosti M-tech s.r.o.

středa 22. 2. 2017

Dne 22. února se žáci 3. ročníku oboru Mechanik elektrotechnik za doprovodu vyučujících Matěje Chvojky a Michala Horníka zúčastnili školení pardubické společnosti M-tech s.r.o.

Společnost se zabývá tepelnými čerpadly, vzduchotechnikou, klimatizací, fotovoltaikou a solárními systémy. 
Školení se zaměřovalo na principy a typy tepelných čerpadel, zmíněno bylo i téma životního prostředí, které se našich dětí bude týkat více a více.


Budeme se těšit na další spolupráci se společností M-Tech s.r.o. a především na školení fotovoltaiky, které chystáme ještě v letošním školním roce. Pro naše žáky se touto kooperací také otevírá možnost odborné praxe u této prestižní společnosti.

Tímto děkujeme panu Ing. Jindřichu Hvížďalovi, jednateli společnosti M-tech, a panu Ing. Jiřímu Hvížďalovi za perfektní školení.

Matěj Chvojka

24. 2. 2017   Mgr. Kateřina Jiroutová

Další články, které by vás mohly také zajímat

Silový víceboj - 6. ročník

Jako tradičně se poslední únorovou středu setkávají v tělocvičně školy všichni silní muži, kteří chtějí otestovat svou tréninkovou dřinu a poměřit se.

Již pošesté bojovali o postupová místa na krajské finále do Moravské Třebové. Úspěšní býváme i na krajské úrovni, dvakrát jsme reprezentovali Pardubický kraj na republikovém finále v Karviné. Na slavnostním zahájení se sešlo rekordních 14 siláků a 1 odvážné děvče ...

Řehoř Samsa opět na scéně

Na středu 22. února připravil Dramatický soubor SPŠE pod patronací JUKONu veřejnou generálku dramatizace Kafkovy povídky „Proměna“.

Bylo vidět, že poprvé vystupujeme před publikem, na konci se představení trochu zadrhlo – zdálo se však, že diváci se o to víc bavili. V roli vypravěče exceloval Jan Bartoš jako host. Srdečně všechny zveme na premiéru, která se uskuteční 5. dubna v 17 hodin v Evropském spolkovém domě. Mgr. ...

Naše úspěchy v šachu

10. 1. 2017 se ve Svitavách sešla elita krajských žákovských šachistů, aby vybojovala postup na republikové finále středoškolských družstev v šachu.

V konkurenci 12 družstev se neztratili ani naši šachisté a po výborném kolektivním výkonu obsadili těsně nepostupové 4. místo. Je to další zviditelnění naší školy a propagace všestrannosti našich studentů. Zajímavostí je, že družstvo tvořili i 4 žáci jedné maturitní třídy 4.D. ...