Články

Kurzy k přijímacím zkouškám pomalu končí

pátek 26. 3. 2021

Příprava k přijímacím zkouškám se na naší škole stala tradicí.

Už posedmé výstavná budova SPŠE a VOŠ Pardubice ve středu města uvítala žáky devátých tříd, kteří se přihlásili na přípravné kurzy z českého jazyka a matematiky, aby úspěšně složili přijímací zkoušky na střední školy.

Kurzům vždy patří středeční a páteční odpoledne.A příprava je to náročná. Odpoledne strávená na šedesátiminutovém kurzu matematiky a poté na stejně dlouhém kurzu českého jazyka dají zabrat. Ale vyplatí se to.A proto i letos od září do začátku ledna přicházely přihlášky na kurzy. V lednu už byla příprava k přijímacím zkouškám v plném proudu.

Ptáte se, jak kurzy mohou probíhat, když hromadná setkání na školách v současnosti nejsou kvůli pandemii možná? Odpověď zní: kurzy probíhají, protože má škola bohaté zkušenosti se vzdálenou výukou prostřednictvím MS Teams. Od učitelů a žáků tato výuka na dálku vyžaduje velké nasazení. Jsme ale přesvědčeni, že práce navíc se vyplatí a že už brzy pogratulujeme žákům 9. tříd k přijetí na střední školy a mnohé uvítáme na SPŠE mezi 1. ročníky.

PaedDr. Zdeňka Sobolová

 

28. 3. 2021   Mgr. Kateřina Jiroutová

Další články, které by vás mohly také zajímat

Podpořte naše žáky hlasováním v projektu ČÍMTAČÁRA

Žáci prvního a druhého ročníku grafického oboru vytvořili grafické výtvarné práce na téma BLUDIŠTĚ v rámci unikátního projektu ČÍMTAČÁRA.

Cílem projektu ČÍMTAČÁRA je vytvořit pomocí každoročních soutěžních i nesoutěžních přehlídek obsáhlou on-line galerii výtvarných prací žáků a učitelů výtvarných oborů. Portál se sofistikovaným vyhledávacím systémem slouží jako zdroj inspirace k tvorbě pro všechny, kteří ...

Vítězství ve vědomostním kvízu

Ve středu 24. 3. proběhl na Youtube webinář firmy Kopos, který byl zaměřen na používání krabic do podlahových instalací.

Na jeho konci proběhl vědomostní kvíz a jeho vítězem se stal student naší školy ze třídy 3.ME Michal Horák. Získal tak první cenu, kterou je jednodenní exkurze pro celou jeho třídu (a samozřejmě také pedagogický doprovod) do výrobního závodu v Kolíně. KOPOS KOLÍN a.s. jako pořadatel hradí pro všechny zúčastněné ...

Oko, do duše okno

Také se vám stalo, že vás známý na ulici nepoznal?

Nos, ústa, tvář zahalené v roušce nebo v respirátoru, v chladném počasí do čela čepice. Navázat spojení se známými, popř. i neznámými, lze tak jen pomocí očí. Oko, do duše okno. Asi na tom něco bude. Co je oko? Oko je smyčka, past, stará jednotka, oko je na punčoše, mastné oko je na polévce, oko bere je karetní hra, Kočičí oko je minerál, ale i mlhovina, rybí oko je typ ...