Články

Elektronika všude kolem nás

úterý 10. 4. 2018

Osvojování nových znalostí a dovedností rozhodně nekončí ve školních lavicích. Různá skladba praktických oborů, která je na naší škole zastoupena, přímo svádí žáky k experimentům a tvorbě vlastních užitečných a mnohdy velmi nápaditých výrobků.

Ať už tyto výrobky slouží jako ukázka nabytých znalostí, potřebných ke splnění maturitní zkoušky, nebo jako prezentace lásky k oboru, vždy je na co se dívat. Každý žák, který vystoupí z rámce klasické výuky a najde chuť stvořit něco svého a posunout se v oboru, nám dělá radost.
10. dubna měli tito žáci možnost předvést svoje výtvory v sále Jana Kašpara na akci Elektronika všude kolem nás, která byla organizovaná pod záštitou Ing. Bohumila Bernáška, člena Rady Pardubického kraje za oblast školství. Akce se zúčastnilo mnoho našich žáků a zástupců našich partnerů - například CzechInvest, Foxconn, Junker, ERA, RETIA, Elektrárna Opatovice, ČEZ a další.

13. 4. 2018   RNDr. Jana Reslová

Další články, které by vás mohly také zajímat

Memoriál J. Štulíka

Již tradičně se v dubnu v Ležákách uctívá památka popravených obyvatel Ležáků přespolním během mládeže, který měří 2,7 km.

Již 5. ročník proběhl za nádherného jarního počasí a s rekordní účastí. Naši školu opět úspěšně reprezentovali mladí vytrvalci z 1. a 2. ročníků. V minulých letech jsme 2x zvítězili a letos jsme tento úspěch potřetí ve velké konkurenci zopakovali. Jakub Kolář z 1. C je již úspěšným závodníkem ...

Juniorský maraton

Konečně jsme se zúčastnili Juniorského maratonu na trati dlouhé 42,195 km.

Tento závod tvoří 7 chlapců a 3 dívky a každý člen musí uběhnout 4,2 km. Děvčat, která si troufnou na tuto vzdálenost, moc na škole nestuduje. Proto patří 3 statečným dívkám (Lence Kmoníčkové, Míše Drahokoupilové a Nikole Knesplové), které nakonec nastoupily, dík za odvahu a statečnost. Kluci (Richard Hynek, Lukáš Jukl, Jakub Kolář, Marek Mrskoč, Vojtěch ...

Dürrenmattův model světa v podání Dramatického souboru SPŠE

Ve středu 4.dubna se v Historické klubovně Evropského domu uskutečnila premiéra scénického čtení na motivy černé špionážní komedie Friedricha Dürrenmatta „Fyzikové“.

Příběh, jenž se odehrává v soukromé psychiatrické léčebně, začíná několika vraždami a jeho pointa je nečekaná a šokující, jak je ostatně pro Dürrenmatta typické. Není to poprvé, kdy si Dramatický soubor vybral právě tento text – tato inscenace ...