Články

Juniorský maraton

pondělí 9. 4. 2018

Konečně jsme se zúčastnili Juniorského maratonu na trati dlouhé 42,195 km.

Tento závod tvoří 7 chlapců a 3 dívky a každý člen musí uběhnout 4,2 km. Děvčat, která si troufnou na tuto vzdálenost, moc na škole nestuduje. Proto patří 3 statečným dívkám (Lence Kmoníčkové, Míše Drahokoupilové a Nikole Knesplové), které nakonec nastoupily, dík za odvahu a statečnost.

Kluci (Richard  Hynek, Lukáš Jukl, Jakub Kolář, Marek Mrskoč, Vojtěch Lexman, Petr Netušil a Vojtěch Švoma) vynikajícími výkony srovnali ztráty děvčat a dokončili maraton v čase 3 hodiny 16 minut.  
Závod v areálu parku Na Špici za slunečného jarního počasí absolvovalo 19 středních škol Pardubického kraje a vítězem se stalo podle očekávání Sportovní gymnázium Pardubice. Naši skončili uprostřed startovního pole a byla to zároveň rozlučka s maturujícími atlety.

Všichni atleti a atletky zaslouží poděkování a maturantům přejeme hodně štěstí při nadcházející zkoušce dospělosti.

Mgr. Michal Kutálek

 

11. 4. 2018   Mgr. Kateřina Jiroutová

Další články, které by vás mohly také zajímat

Elektronika všude kolem nás

Osvojování nových znalostí a dovedností rozhodně nekončí ve školních lavicích. Různá skladba praktických oborů, která je na naší škole zastoupena, přímo svádí žáky k experimentům a tvorbě vlastních užitečných a mnohdy velmi nápaditých výrobků.

Ať už tyto výrobky slouží jako ukázka nabytých znalostí, potřebných ke splnění maturitní zkoušky, nebo jako prezentace lásky k oboru, vždy je na co se dívat. Každý žák, který ...

Dürrenmattův model světa v podání Dramatického souboru SPŠE

Ve středu 4.dubna se v Historické klubovně Evropského domu uskutečnila premiéra scénického čtení na motivy černé špionážní komedie Friedricha Dürrenmatta „Fyzikové“.

Příběh, jenž se odehrává v soukromé psychiatrické léčebně, začíná několika vraždami a jeho pointa je nečekaná a šokující, jak je ostatně pro Dürrenmatta typické. Není to poprvé, kdy si Dramatický soubor vybral právě tento text – tato inscenace ...

Školení pro naše žáky od společnosti JABLOTRON ALARMS a.s.

Ve dnech 20. – 22. března se žáci naší školy za doprovodu vyučujících Matěje Chvojky a Martina Zahálky zúčastnili školení společnosti JABLOTRON ALARMS a.s.

JABLOTRON GROUP a.s. je ryze česká skupina technologických firem s tradicí od roku 1990. Od svých počátků se zaměřuje především na zabezpečovací a komunikační systémy včetně navazujících bezpečnostních služeb a poskytuje řešení pro ochranu majetku, zdraví a bezpečí uživatelů. ...