Články

Vánoční herní turnaj na SPŠE Pardubice

středa 20. 12. - čtvrtek 21. 12. 2017

V pořadí už 3. ročník vánočního herního turnaje na SPŠE v Pardubicích se odehrával od středy 20. prosince do čtvrtka 21. prosince 2017.

Tento ročník se zaměřil na hry League of Legends, Hearthstone, Rocket League a v neposlední řadě si mohli i nehrající studenti zahrát na virtuální realitě poháněnou herním notebookem od MSI. Do turnaje se přihlásilo přes 70 hráčů, z toho se zformovalo 8 týmů do League of Legends a zbytek hráčů se utkalo proti sobě v karetní hře Hearthstone. Hráči tento rok mohli mnohem lépe poznat, jak to vypadá na opravdových turnajích – tento rok pomohli organizátorům jejich partneři – Lancraft, MSI, CZ.NIC, DXRacer a Yenkee – uspořádat pro studenty doposud největší herní turnaj v historii školy. Hráči tentokrát mohli hrát na nadupaných strojích od MSI a periférií Razer. Celá infrastruktura byla pak poháněna českým routerem Turris Omnia, který byl poskytnut sdružením CZ.NIC.

Turnaj se vyvedl, hráči byli tento rok a stejně jako i předešlé roky velmi soutěživí – týmy bojovaly do posledních sil a tím udělali celý turnaj velmi zajímavý. Hlavní zápasy z obou dnů mohou být zpětně přehrány na YouTube kanálu SPŠE Gaming.

Výsledky turnaje LoL:

  • 1. Zero PaiN eSports
  • 2. Divine Slayers
  • 3. Pro Pepu

Výsledky turnaje HS:

  • 1. Tomáš Macke
  • 2. Matouš Strmiska
  • 3. František Voltr

Po turnaji si hráči mohli dát přátelský souboj v Rocket League, což se ukázalo jako hra, která by mohla být zařazena i do příštího hlavního herního turnaje díky své vysoké účasti. Tento rok mohli hráči vyhrát mnoho zajímavých cen od partnerů.

Závěrem bychom chtěli poděkovat hráčům za jejich účast, našim skvělým pomocníkům ale i sponzorům za ceny do soutěže a poskytnutí infrastruktury.

18. 1. 2018   Mgr. František Věcek

Další články, které by vás mohly také zajímat

Vánoční koncert 2017

Rok 2017 je úspěšně za námi, a co nám přinese rok 2018, je zatím stále ve hvězdách.

Pojďme se však ještě na chvíli ohlédnout za posledním školním dnem a připomenout si líbivé zvuky koled studentské kapely pod vedením Ondry Vacka, které zazněly na Vánočním koncertě 2017 na SPŠE.

Ocenění za nejlepší loga a plakáty

Spolek Podnikavé ženy z Pardubického kraje vybral 3 vítězné grafické návrhy a předal ceny

Představitelky spolku Podnikavé ženy z Pardubického kraje, Jana Kolrusová a Mirka Maierová, dnes předaly finanční poukázky třem žákům a žákyním 1.G a 2.G, jejichž loga a plakát budou použity pro spolek. Vybrat tři nejlepší z více než dvaceti kvalitních prací přihlášených do této soutěže byl dle jejich slov nelehký úkol. Ocenění získali:1. ...

Ikony pro TEREZU - aplikaci záchranné služby železničních drah

Žáci druhého ročníku oboru Grafika a webdesign uplatnili své nadání při tvorbě grafických návrhů ikon pro multimediální operační software celostátního Hasičského sboru SŽDC.

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, (zkratka SŽDC), je česká státní organizace, která hospodaří s železničními dráhami v majetku státu a plní funkci vlastníka a provozovatele dráhy ve smyslu zákona o dráhách, zajišťuje provozování, ...