Články

Závěrečná zkouška oborů H

pátek 9. 6. 2017

Od 2. do 9. června se konaly na pracovišti Do Nového závěrečné zkoušky oborů Elektrikář, Elektromechanik pro zařízení a přístroje a Rekvalifikace.

Písemná státní část byla v pátek 2. června na učebnách teorie, v dalším týdnu proběhla praktická zkouška na dílnách praktického vyučování.

Praktická zkouška vychází ze státní části a obsahuje také část školní, zohledňující specifikaci školy.

Zkouška byla náročná a dobře prověřovala znalosti a schopnosti studentů. Vyráběl se například stabilizovaný zdroj, časový spínač nebo se prováděla elektrická silnoproudá zapojení. Součástí zkoušek byla měření elektrických veličin a celkové funkčnosti zařízení. Výsledky byly zpracovány tabelárně a graficky.

S potěšením konstatujeme, že si studenti dobře poradili se zadanými úkoly a všichni teoretickou i praktickou část závěrečné zkoušky složili úspěšně.

Zbývá tak už jen část ústní, která proběhne v předposledním týdnu měsíce června.

 

Jan Hurda ᴂ

foto Jan Hurda

15. 6. 2017   Mgr. Kateřina Jiroutová

Další články, které by vás mohly také zajímat

Cykloturistický kurz 3. ME a 1. PE

Ve dnech 13. 6. 2017 až 16. 6. 2017 se konal cykloturistický sportovní kurz tříd 3. ME a 1. PE na školní horské chalupě na Benecku.

„V úterý odjíždíme vlakem do Staré Paky. Poprvé v historii cykloturistických kurzů se podařilo zajistit u dopravce vagon s možností převozu jízdních kol! Ze Staré Paky se vydáváme po vlastní ose obtěžkáni batohy na zádech a přilbami na hlavách do Jilemnice. Následný osm kilometrů dlouhý kopeček ...

Žáci 1.F na Veletrhu vědy 2017 v Praze

Veletrh vědy prohloubil náš zájem o vědu a techniku, přesvědčili jsme se, že technika má budoucnost a že zvolený obor, který studujeme, jsme si vybrali správně.

Naše návštěva Veletrhu vědy 2017 na výstavišti v Praze – Letňany začala v mrazivé show s kapalným dusíkem, látkou o extrémně nízké teplotě -196 °C. Po pokusech, ve kterých zelenina a marshmallow se staly kusem ledu, nafouknutý balónek byl křehký jako sklo a mladá ...

Slavnostní vyřazení absolventů SPŠE 2017

Opakuje-li se něco každoročně, stává se to tradicí.

Takovou tradicí na naší škole je slavnostní předávání maturitních vysvědčení našim absolventům. I letos převzali ve středu 7. 6. v Sukově síni Domu hudby naši čtvrťáci svá vysvědčení a potvrzení dospělosti. Všichni tuto chvíli jistě chápali jako velmi slavnostní okamžik. Nebyl to však důležitý moment jen pro žáky, ale také pro učitele, kteří se na zdárném zakončení ...